Tisdagen den 27 juni 2023: Hålla balansen


 



Kära dagbok…

Det blev en rätt jobbig natt – jag hade det inte värst. Jag var bara varm, trots att sovrumsfönstret stod vidöppet ett par timmar före sänggång medan vi såg senaste avsnittet av Happy Valley. Fruktansvärt obehagligt med manipulerande pappor. Jag är så glad att min pappa inte var nån sån idiot, på ren svenska.

∼ ♦ ∼

Elin Forssells konstverk Hålla balansen

Elin Forssells konstverk Hålla Balansen talade extra mycket till mig i morse.

Tisdagsmorgonen var klibbig. Himlen var inte riktigt klar, men det kändes varmare än igår. Morgonpromenaden upp till jobbet är nog den skönaste, trots att den bär just uppför. Jag tänker en massa saker då. Den här morgonen ventilerade jag ett dilemma med mig själv. Det är svårt för mig att ljuga. När jag var ung gick det bra, men nu kan jag inte ljuga. Jag har också svårt att undanhålla sanningen. Ibland måste jag emellertid göra det senare och det är jobbigt för mig. Samtidigt inser jag att jag måste hitta balans i tillvaron. Jag måste stå stadigare än jag gör i dagsläget. Elin Forssells konstverk i trädgården vid Walmstedtska gården talade alldeles särskilt just till mig i morse.

 

Fyrisån och Alvénsalen sedda från St Olofsbron

Det var behaglig värme idag.

Dagens arbete omfattade mest en massa småplock. Igår publicerade jag en text som nån annan hade skrivit och som jag befarar inte blir läst. Folk har gått på semester eller också är de i Almedalen. Det haltar inte så lite med överlämningar här, men jag och säkert alla andra som är i tjänst gör sitt bästa. I eftermiddag hade jag en genomgång med en arbetskamrat som ska ha ansvar för publicering i ett par olika system efter mig, när jag går på semester.

Mellan förmiddag och eftermiddag gick några av oss som jobbar på avdelningen till Café Victoria för lunch och samarbetsprat. (Nej, det blev ingen Sportlunch idag, chokladen ligger i mitt skåp på jobbet!) Idag var det behaglig värme. Det är mysigt att sitta i Botaniska trädgården, men servicen vid kaféet lämnar ett och annat att önska. Idag var det emellertid bättre än de senaste två gångerna. Fast jag uppskattar inte riktigt varianten av grekisk sallad jag fick. Samtalet vid lunchbordet, däremot, var guld. Vi skapar balans, jag tror att det blir bra, även om ytterligare en obalans uppstår i höst.


I ögonvrån noterade jag en författare på besök.
Vi följer varandra på Instagram, men av egen erfarenhet vet jag att en inte ska kasta sig på folk hur som helst. Jag observerade även en och annan tidigare chef, men morsade bara på den jag kan fördra. Författaren kontaktade jag med ett direktmeddelande och vi ska ses för fika vid nästa möjliga tillfälle i Uppsala. Jag hade för övrigt kunnat vara påflugen, men det är inte min grej.

∼ ♦ ∼

I kväll är det säsongspremiär av Morden i Midsomer. Det blir fyra långfilmslånga avsnitt i sommar. En får vara tacksam för det lilla – förra sommaren var det inget alls. Total obalans, alltså. Efter visst konfererande bestämdes att jag skulle inhandla nåt gott att tugga på och Anna nåt gott att dricka till. Balans!

Morden i Midsomer

Säsongsstart i kväll!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 27 juni 2023: Hålla balansen

  1. Det känns som det är lite friskare och skönare luft nu, det är skönt, några grader gör mycket faktiskt.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.