Senare delen av söndagen den 11 juni och måndagen den 12 juni 2023: Allt hänger ihop


 



Kära dagbok…

Den information jag fick i fredags visade sig vara sann. Jag har annars lärt mig att inte lyssna på hörsägen utan fokusera på fakta. Fyra oberoende personer har engagerat sig. Samtliga har mer eller mindre sagt samma sak. Men näven är än så länge knuten i fickan. Allting hänger ihop och som ett brev på posten kom inte fotontet ensamt utan fick sällskap av ryggontet igår. Nu har jag sån tur att jag ska få hjälp redan i morrn. Jag har också förnyat recept, denna gång utan krångel från doktorn. (Jag fattar inte varför han envisas med att vilja vara min husläkare, jag är listad på mottagningen och har hellre läkarkontakt med vem som helst där utom Den Envise.) Kroppen får tillfixning och bilen. Själen är det värre med. Allt sammantaget gör mig oerhört trött. Jag orkade nästan inte gå till jobbet i morse, men det måste jag ju. Och inte gjorde jag många knop igår. Ungefär som Lucifer som njöt ovanpå en renbäddad säng, en säng som ursprungligen tillhörde min mormor, i ett nystädat rum.

Lucifer sover på sängen

Lucifer sover på renbäddad säng. Sängen tillhörde ursprungligen min mormor.


Jag tog mig samman, det har jag alltid gjort hittills
även om mitt inre skriker. Föreslog korvgrillning i Slottsträdgården. Det tog hela dan innan allt var klart och bestämt. Anna, nya Slottsfrun, jobbade ju och det är hon som har nyckeln. Vi grillade korv, andra fick entrecôte, minsann. Ja ja, jag betalade bara korvbröd och räksallad. Passade på att skörda lite rädisor också. De smakar finfint, trots att jag inte har sått ett enda frö i år. Slottet och Slottsträdgården är Annas. Jag är där ibland och klipper gräs, vattnar, grillar och forslar bort skräp. Försöker göra rätt för mig. Men det mesta blir visst fel. Ryggen skrek igår.


Vi tog tidig kväll och for tillbaka till Main Street.
Jag läste en stund och Anna och jag delade en stor chokladkaka på längden. Vi såg del två av nya säsongens Happy Valley. Det blev annars inte mycket godis i helgen. Inte ens sedvanlig lördagsfika. Det ska jag ta igen den kommande helgen när jag och Tisslingarna är ensamma just på lördag till söndag. ”Alla” säger att jag ska vara snäll mot mig själv. Jag känner mig bara… dum.

Choklad och läsning

En halv choklad och en stunds läsning på söndagskvällen före Happy Valley.

∼ ♦ ∼

Knallblå himmel över Walmstedtska gården

Knallblå himmel och värmerekord är utlovat.

I morse när jag gick från Main Street var himlen knallblå och det var nästan 16 grader redan. Värmerekord har aviserats för veckan. Jag hade två möten idag och skulle även jobba med ett par artiklar. I morrn fortsätter det senare arbetet när jag jobbar hemifrån, det vill säga på distans, mellan vård av kropp och bil.

Lunchen omfattade ett pratmöte med en person som ska jobba hos oss från i höst. Det tror jag blir jättebra. C uppskattade mycket pratstunden och att jag hade tagit initiativ till mötet. Dessutom lyckades jag ordna otroligt vackert väder. Det var riktigt härligt att gå ut och värma sig, få en skön liten promenad genom Botaniska trädgården och äta räkmacka till lunch (mitt sällskap åt räksallad) i skuggan under ett träd på Café Victoria. Jag tycker att det är viktigt att nya medarbetare känner sig välkomna och inte rädda utan förväntansfulla när de ska börja jobba hos oss. När det gäller C är jag egentligen inte orolig, men jag ville ge tillbaka lite av det stöd jag fick från C när jag hade det tufft.

∼ ♦ ∼

I kväll försöker jag göra lite nytta i hushållet. Jag har startat en diskmaskin och jag har varit nere med sopor i källaren. I morrn jobbar jag på distans det vill säga på Main Street. Då ska jag också, som jag nämnde inledningsvis, få tillfixning av kropp och bil. Däremellan försöker jag göra skäl för min lön.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Senare delen av söndagen den 11 juni och måndagen den 12 juni 2023: Allt hänger ihop

  1. Pingback: Senare delen av söndagen den 11 juni och måndagen den 12 juni 2023: Allt hänger ihop - Bloggfeed

  2. Trist att kroppen stökar och gör ont, hoppas du får bra hjälp så du blir bättre fort !

    Jag trädgårdspysslade lite igår kväll, men har bestämt mig för att inte köra några maratonpass med sånt, för det straffar min rygg..

    Fint av dig att ge nya kollegan ett bra välkomnande !!

    Gilla

    • Tofflan skriver:

      Ja det är jobbigt, det är så mycket annat som krånglar runt omkring, gissar att allt på sätt och vis hänger ihop. Jag ska strax iväg och få lite hjälp med några kroppsdelar.
      Var rädd om ryggen!!

      Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.